Vind jij het ook zo verschrikkelijk? Dat als je uren bezig bent om je haar mooi in de krul te zetten, je krullen binnen no-time uitzakken of dat het er uit gaat zien als een ontploft vogelnestje? In deze blog geven wij je wat tips voor het krullen van je haar om een perfecte coupe vol mooie krullen te krijgen, die niet uitzakken. 😉 Toch nog moeite om de juiste krullencoupe te vinden? Vraag ernaar we helpen je graag!

Tip 1: Zorg voor een goede basis

Voor dat je überhaupt gaat beginnen met stylen, zorg dat je haar goed gewassen is! Je haar goed preppen, oftewel je haar goed voorbereiden op het stylen, is een must voor een goede basis. Het is eigenlijk de fundering voor je coupe. Het belangrijkste is om een goed product aan te brengen en deze ook goed te verdelen voordat je het haar goed droog gaat föhnen. Het liefste een product die bescherming geeft tegen de hitte en ook nog eens een goede grip geeft aan je haar. Wij zijn fan van de Mister Fantastic van EVO, een goede blowout spray die je haar grip geeft en hitte bestendig is!

Tip 2: Ga voor de juiste temperatuur

De temperatuur van de krultang moet je goed aanpassen aan jouw eigen haartype. Heb jij fijn, gekleurd en wat beschadigd haar? Ga dan voor een temperatuur van max. 180 graden, zo heb je minder risico dat je je haar beschadigd. Belangrijk is ook dat je de plukken niet té lang rond je krultang laat zitten! Is jouw haar normaal tot dik en heb je van jezelf al wat textuur? Dan kan je de temperatuur verhogen, zoek een goede temperatuur tussen de 180 en 200 graden. Elk haar reageert anders op een krultang en ook is elke krultang verschillend. Dus mocht jij het met 180 graden nog niet redden, zet hem gerust een paar graadjes hoger.

Tip 3: Krul de juiste richting op

Voor je de krultang in je lokken zet, bepaal dan eerst waar je je scheiding wilt hebben. Zo kan je de krullen beter een bepaalde richting op krullen. Ga je voor een natural look? Krul je je lokken rond je gezicht dan van je gezicht af, de rest kan je prima afwisselen. Voor een losse krul houd je de krultang verticaal en voor een strakkere krul houd je hem horizontaal.

Tip 4: Draai je lok om de krultang

Klem jij de punt van je lok in je krultang en draai je hem daarna omhoog? Don’t! Dit is niet heel goed voor de kwaliteit van je haar…. Voor een natural look doe je het precies andersom. Neem een lok en draai deze om de krultang heen, krul het puntje niet helemaal mee, geef hem alleen een ‘tikje’ voordat je de lok loslaat van de krultang. Wil je een nog mooier resultaat? Laat je lok bewegen over de krultang tijdens het krullen; zo verdeel je de warmte beter.

Tip 5: Gebruik de juiste krultang

Voor ons een absolute don’t… is een krultang met klepje! Heb je er één met klepje? Geen paniek, houd het klepje open tijdens het krullen of schroef hem er gewoon af! 😉 Ook is een té grote krultang niet altijd even handig. Als je gewoon gaat voor een medium formaatje, dan kan je alsnog een losse grove krul maken. Pak gewoon een wat grotere pluk. Je krullen zullen sowieso altijd wat uitzakken, dus no panic als je je krullen nog te klein of te strak vindt.

Tip 6: Laat je haar afkoelen

Klaar met krullen? Neem rustig een kopje koffie, want je haar mag echt even goed afkoelen. Desnoods zet je de krul nog even vast met een clip, dit geeft nog wat extra hold. Als het eenmaal goed afgekoeld is, dan kan je er met je vingers of met een borstel doorheen gaan. Als je er met je vingers doorheen gaat zorgt dit voor een messy curl, kies je voor een borstel dan ga je meer voor een smooth wave. Spray daarna een mooie finishing lak over je lokken, het mooiste is om er eentje gebruiken die niet te stijfjes wordt. Ook is het mooi om dit al tijdens het krullen te doen. Klaar met de eerste paar lokken? Spray ze vast al iets in met een werkbare lak. Gebruik de lak wel met mate, je wilt natuurlijk niet dat je krullen in gaan storten door overmatig gebruik van je finishing product.

blog-9-4-messy-curl-1 blog-9-5-messy-curl-2
blog-9-6-smooth-waves blog-9-7-smooth-waves-2

Geïnspireerd geraakt?

Maak dan een afspraak met onze online agenda

Klik hier om online een afspraak te maken

 

Deel dit artikel