Sinds de kapsalons hun deuren hebben moeten sluiten, wegens de uitbraak van het coronavirus, is bijna heel Nederland in rep en roer. Wat nu?! Thuis aan de slag met de keukenschaar? Pakjes verf kopen bij de drogist? Of laten we ons haar lekker voor wat het is en laat iedereen, voor onbepaalde tijd, z’n coupe groeien tot een ‘coupe à la corona’?

Hoe verleidelijk het ook is om je eigen haar te gaan knippen of kleuren, doe het niet! Zelf-isolatie of zelf-quarantaine is pittig, maar zelf-knippen gaat uiteindelijk leiden naar een extreem kort en pittig kapsel. Hoeveel mensen op social media er ook beweren dat je knippen kunt leren, dat gaat niet lukken met één of twee tutorials. Kapper is namelijk een beroep wat minstens drie jaar studie vergt, je begrijpt: dat is niet voor niks! En daarnaast, je kapper kan zijn of haar klanten goed gebruiken als de deuren weer open mogen.

Maar ja, elke dag thuis zitten met een bad hair day is ook niet alles. Daarom geven wij je wat tips om je haar mooi te houden tijdens de quarantaine.

 

1. Gebruik shampoo en conditioner op de goede manier

Een shampoo gebruik je voornamelijk voor het reinigen van je hoofdhuid. Ga dus niet als een achterlijke je punten staan boenen. Wel is het goed om je haar met een douchebeurt wel twee keer te wassen. Bij de eerste keer worden voornamelijk alle vuilresten los geboend, bij de tweede keer reinig je je hoofdhuid en dus haar ook echt. Conditioner gebruik je daarentegen juist voor de onderkant van je haar. De voedende stoffen zorgen voor een goede verzorging van je haar. Zorg natuurlijk wel voor een goede shampoo en conditioner, die ook bij jouw haartype past. En trek niet de eerste de beste uit het rek van de drogist.

 

2. Gebruik daarnaast regelmatig een haarmasker

Een masker geeft hydratatie en zorgt er voor dat je haar er niet alleen gezonder uitziet maar ook gezonder aanvoelt. Probeer in deze tijd het gebruik van een haarmasker toe te voegen aan je dagelijkse of wekelijkse routine. Thuis achter je laptop aan het werk? TIP: Laat je haarmasker lekker lang intrekken, je hoeft toch de deur niet uit.

 

3. Was je haar niet te vaak!

Je hebt dit vast al wel eens voorbij horen komen de laatste tijd. Steeds meer mensen wassen hun haar maar een keer per week, of een keer per twee weken. Waarom doen ze dat?

Telkens wanneer je je haar wast met shampoo, stimuleer je de talgklieren in je hoofdhuid om nog meer olie aan te maken. Deze olie dient als bescherming van je haar- en hoofdhuid. Hoe vaker je je haar wast, hoe vetter je coupe wordt. En hoe minder shampoo je gebruikt, hoe beter voor je haar. Je krijgt er mooie, glanzende en volle lokken van.

 

4. Verminder het gebruik van styling tools

De hitte beschadigt je haar waardoor het sneller beschadigd en afbreekt. Nu snappen wij zeker dat je niet helemaal zonder deze tools kunt. Je wilt toch niet de hele ochtend met een natte coupe door je woonkamer paraderen.
TIP: Gebruik je styling tools met mate. Zet de temperatuur lager, als dit mogelijk is. En gebruik áltijd een hittebescherming.

 

5. Borstel je haar regelmatig

Ik hoor je denken: Dat is toch logisch? Maar aangezien de meesten van ons de hele week thuis zijn, wordt dat nog wel eens overgeslagen. Je trekt je chill outfit aan, knot op je hoofd en gaat achter je laptop zitten, niemand die je ziet. Naast dat je haar borstelen er gewoon verzorgd uitziet, heeft het ook nog een andere functie. Je haar borstelen kan helpen de hoofdhuid te stimuleren door de bloedcirculatie naar de hoofdhuid te verhogen, waardoor er extra zuurstof en voedingsstoffen vrijkomen. Je haar borstelen is dus niet alleen verzorgd, het is ook nog eens gezond.

 

6. Let op elastiekjes!

Je haar vast doen is prima, zolang het maar niet altijd in dezelfde strakke staart zit. Probeer te varieren met je kapsels en draag ook eens een vlecht of een knot. Maar let wel op wat voor elastiek je gebruikt. Een elastiek met een ijzeren stukje kan je haar flink beschadigen namelijk!

Kies voor zachte elastieken, een scrunchie of een Invisibobble bijvoorbeeld. Deze elastieken zorgen er ook nog eens voor dat je (bijna) geen bobbels krijgt als je een staart of knot in hebt gehad. Daarnaast kan je ook beter gaan slapen zónder die lekkere knot op je hoofd. Dan krijgt je haar nog meer kans om te herstellen ‘s nachts. Helemaal lekker als je dan met je hoofd op een satijnen of zijden kussenhoes ligt, zodat je haar minder wrijving heeft en dus minder snel kapot gaat.

 

7. Goede voeding zorgt voor healthy hair

Voed je haar van binnenuit. Gezonde voeding zorgt niet alleen voor een gezonder lichaam, ook voor gezond haar! Zo kan een serieus tekort van bepaalde mineralen zorgen voor een slechtere kwaliteit van het haar. Een langdurig tekort aan ijzer kan zelfs zorgen voor haaruitval. Dus eet voldoende, gevarieerde en gezonde voeding voor healthy hair. En drink voldoende water. 😉
Tips nodig? Lees dan de blog ‘10x Voedingstips voor healthy hair’ op onze blogpagina.

 

 

Alvast een afspraak maken?

 

Klik hier om online een afspraak te maken

Deel dit artikel