Ook zo’n last van dun haar? Telkens het gevoel dat iedereen je op de hoofdhuid kijkt of dat je niets kan met je haar? Je bent vast niet de enige! Om je haar meer body te geven heb je een goed geknipt kapsel en de juiste stylingproducten nodig. Lees hieronder wat tips voor dun haar en krijg de perfecte coupe.

Tips voor een goede haircut

Laat je haar niet langer groeien dan je schouders, dit omdat het dan wat minder ‘zwaar’ is en dus niet zo snel gaat hangen. Een goede optie: de lob (long bob) deze valt tussen de kin en de schouders. Laat de lob in een A-lijn knippen om hem een net wat stoerder effect te geven. Een pony kan je beter niet laten knippen, hierdoor verlies je massa aan de zijkanten van je coupe. Laagjes kunnen wel verschil maken, maar dit ligt ook weer aan het type haar dat je hebt. Een kleurtje kan ook wonderen doen! Ga bijvoorbeeld voor high- en lowlights, dit brengt extra diepte in je haar waardoor het al minder dun oogt.

blog-6-haircut-3 blog-6-haircut-1

Tips voor de juiste styling

Gebruik een goede basis, dit doe je door je haar al te wassen met een goede volume shampoo. Philip Kingsley heeft een perfecte lijn voor elk haartype, de Body Building shampoo en conditioner zijn ideaal voor futloos en slap haar. Föhn je haar droog, het liefst met een stylingproduct dat je haar extra volume geeft. Dit kan je doen met de lijn van EVO bijvoorbeeld, zij hebben een goede volumespray Root Canal. Wil je je haar ook wat stugger hebben aan de aanzet? Gebruik dan de Salty Dog of de Mister Fantastic voor wat meer hold.

 blog-6-mister blog-6-shampoo
 blog-6-conditioner blog-6-salty

Als je haar droog is kan je het afstylen door middel van krullen te zetten en/of je haar te touperen. Door de beweging lijkt je haar voller en door het touperen van je aanzet kan er sowieso niet meer op je hoofdhuid worden gekeken. Kijk wel uit dat het geen ontploft vogelnestje wordt. Meer tips nodig? Vraag in de salon eens naar Trichotherapy, misschien is dit wel dé kuur die jou kan helpen om voller haar te krijgen! En voor een persoonlijk advies kan je natuurlijk altijd even binnen lopen bij Jet Setters!

 

blog-6-touperen-2 blog-6-styling-2

Geïnspireerd geraakt?

Maak dan een afspraak met onze online agenda

Klik hier om online een afspraak te maken

 

Deel dit artikel