Iedereen is helemaal in love met al die mooie plaatjes en foto’s waarop een natuurlijk kleurverloop te zien is. Maar hoe noem je deze technieken nou eigenlijk? Tegenwoordig wordt je gek van alle termen die je om de oren vliegen. In dit blog ga ik jullie wat duidelijkheid geven over deze verschillende kleurtechnieken, die stiekem toch heel erg op elkaar lijken.

Ecaille

Een van de nieuwste kleurtrends en meteen een die professionaliteit eist. Bij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van verschillende kleuren en tinten. Ook wordt deze techniek op een hoop verschillende manieren ingezet. Het haar wordt hier meer in vakken verdeeld en zo gekleurd.

ecaille-vierkant

Balayage

Hierbij wordt zo’n 50% van het haar opgelicht, zo creëer je extra diepte in het haar. Het mooiste is om je natuurlijke haarkleur te gebruiken als basis. Dit in verband met het uitgroeien. Je kan ook een andere basiskleur kiezen, maar mocht je hier later nog wat lichtere plukken overheen willen zetten, is de kans dat deze warm worden veel groter (en dus minder mooi als je gaat voor as-tinten).

balayage-2

Ombre

Bij de ombre wordt er nog meer van het haar opgelicht, zo’n 70% vanaf de punten gezien. Het effect is dan ook dat je vanaf de aanzet naar de punten lichter gaat. Alleen blijft maar een klein deel van het haar de basiskleur behouden, waardoor het minder natuurlijk oogt dan een balayage.

kleurtechnieken-ombre-1

Dip dye

De dip dye was een van de eerste trends die zich nu op een mooiere en natuurlijkere manier heeft gevormd tot de balayage. Bij dip dye is de aanzet de basiskleur, tot ergens halverwege het haar, hier wordt het dan ineens licht tot aan de punten. De overloop is niet natuurlijk en zo krijg je ook meestal de reacties: ‘Ben je met je haar in een verfpot gevallen?’ En dat wil niemand te horen krijgen. Wij raden deze techniek daarom ook niet aan!

dip-dye-4

Bronde

Dit is eigenlijk het tegenovergestelde van de ombre. Bij bronde is de basis donker en wordt er een klein percentage opgelicht. Hierbij wordt vooral gewerkt met meerdere bruintinten, maar soms ook met wat (donker)blonde plukken.

bronde-5-2

Babylights

Babylights zijn lichtere plukken aan de voorkant, rondom het gezicht, met een zacht verloop naar achteren. De plukjes vooraan worden vanaf de hoofdhuid ingezet en verder naar achteren zakt dit steeds verder naar beneden. Leuk voor als je toch net wat meer ‘zomer’ in je haar wilt toevoegen.

babylights-6

Highlights

High- en lowlights worden gezet vanaf de hoofdhuid tot in de punten. Meestal worden de plukken in (aluminium)folie gedaan. Het nadeel van highlights is dat je na een paar weken al een uitgroei hebt. Het scheelt dan wel dat er nog plukjes tussen zitten met je eigen haarkleur, waardoor het wat beter overloopt dan een totaal kleuring.

3-highlights

Geïnspireerd geraakt?

Maak dan een afspraak met onze online agenda

Klik hier om online een afspraak te maken

Deel dit artikel