Balayage, of nee.. doe toch maar een ecaille! In deze blog vertel ik jullie wat meer over de favoriete kleurtechnieken van dit moment: de balayage highlights en ecaille. Geen zin om te lezen? Door het artikel staan voorbeelden van de technieken.

Balayage

De techniek waar wij nu het meeste mee werken is de balayage. Hiermee dus ook onze favoriet! Bij een balayage worden er met de kwastvegen door de lengtes van het haar gemaakt. De aanzet blijft donker, dit kan met je eigen haarkleur of door de aanzet een donkerdere kleur te geven, en de punten worden opgelicht. Eigenlijk wordt er gewoon heel creatief met je haar gespeeld. Sommige lichtere plukken gaan tot aan de aanzet en sommige eindigen al halverwege je haar. Als je het mooi vindt om vooral rond je gezicht wat lichter te zijn, kunnen we daar natuurlijk ook voor zorgen! Balayage wordt dus gewoon geschetst met een kwast en zonder folies gedaan. Hierdoor zal het oplichten niet zo hard gaan als met folies, de kleur blijft wat zachter in verhouding met highlights. Wil je het nog wel een stukje lichter? Kom dan nog een keertje terug om het voor de tweede keer in te zetten, hierdoor zal je nog meer speling hebben met de kleurtinten in het haar.

1-balayage 1-1-balayage

Verschil tussen balayage en highlights

Het verschil tussen balayage en highlights is vooral de manier van aanbrengen, waardoor het eindresultaat ook anders is. Highlights worden geplaatst door middel van folies, hierdoor broeit het ontkleuringproduct meer het haar in en wordt het dus automatisch een stuk (sneller) licht. Ook worden highlights echt vanaf de hoofdhuid (aanzet) gezet, terwijl balayage maar een aantal plukjes vanaf de aanzet heeft. Nadeel van de highlights tegenover de balayage: je hebt veel sneller een opvallende uitgroei. Maar als jij wat meer richting een totaal kleuring wilt omdat je over het geheel een stuk lichter wilt, neem dan highlights in plaats van balayage.

Balayage 
1-balayage
Highlights

3-highlights

De nieuwste trend: Ecaille

Deze trend is er al een tijdje, alleen is het nog niet echt ‘doorgebroken’. Dit komt vooral omdat deze techniek vaak wordt verward met de balayage en bronde. Ook kost deze behandeling gewoon een hoop tijd in vergelijking met de rest. Misschien ken je deze trend ook wel als ‘tortoiseshell’, zo wordt deze namelijk genoemd door de sterren in Hollywood. Waarom tortoiseshell (schild van een schildpad)? De effecten die zichtbaar zijn in het haar na deze behandeling, mede door de verschillende kleurvakken en blendingen, oogt dit net als het schild van een schildpad. De basis van het haar is meestal een egale bruintint, maar kan ook gedaan worden met donker of licht haar. Hierin worden lichtere en donkere lokken/vakken gezet die dichtbij de basiskleur ligt, dit om het effect natuurlijk te houden.

 

2-1-ecaille 2-2-ecaille-goed

Geïnspireerd geraakt?

Maak dan een afspraak met onze online agenda

Klik hier om online een afspraak te maken

 

Deel dit artikel